Meer persoonlijke verhalen

Ieder kind dat moet prikken met groeihormoon heeft zijn of haar eigen verhaal. Toch is het vaak fijn om te zien en horen hoe andere ouders en kinderen gezocht hebben naar manieren om het dagelijks toedienen van groeihormonen soepel te laten verlopen. Vaak is het uiteindelijk ook gelukt om oplossingen te vinden voor problemen waar ze tegenaan liepen. Daarom vindt u hier video’s en verhalen van kinderen die groeihormoon gebruiken of gebruikt hebben en hun ouders.

Leerzame video's over de behandeling

Hieronder kunt u de verhalen bekijken van Jari, Loek, Vickey, Nigel en Jennifer. In de filmpjes vertellen ze over hun ervaringen met het volhouden van de groeihormoonbehandeling.
Bekijk de video’s

Verhalen uit boek therapietrouw

In de zomer van 2012 is een boek samengesteld over therapietrouw en een groeihormoonbehandeling. Hieronder kunt u de in het boek opgenomen verhalen van Boris, Vickey, Emma, Youri, Vidhula en Jennifer vinden.
Lees de verhalen

Tips & tricks

Prikken heeft impact op het leven van een patiënt en zijn of haar omgeving. Hoewel prikken vaak niet fijn is, laten onderstaande tips van (ouders van) groeihormoongebruikers zien dat er een heleboel verschillende manieren zijn om ermee om te gaan.
Lees verder

Inzicht in de patiënt

In 2010 heeft onderzoeksbureau PIP Health, in samenwerking met patiëntenvereniging NVGG, een onderzoek gedaan onder kinderen die groeihormoon toedienen en hun ouders. In het onderzoek werd gekeken naar de ervaringen, verwachtingen en behoeften van de behandeling en alles daaromheen.
Lees verder