Meer informatie

Als u na het lezen van alle informatie over een succesvolle behandeling bij groeihormoongebruik nog meer wilt weten over prikangst, therapietrouw en het volhouden van de behandeling kunt u natuurlijk altijd bij uw zorgverlener terecht. Naast de specifieke vragen die u daar misschien stelt, kunt u hieronder een lijstje vinden van bronnen waar u nog meer informatie kunt vinden of lotgenotencontact kunt zoeken. Verder kunt u hier alle documenten downloaden die elders in dit hoofdstuk genoemd zijn.

Therapietrouw is teamwork

Dit boek over therapietrouw en een groeihormoonbehandeling is in 2012 verschenen. Het doel van het boek was om meer aandacht te vragen bij artsen voor wat een behandeling met groeihormonen kan betekenen en tegen welke vragen, twijfels en soms problemen mensen aanlopen. Daarnaast is het boek ook bedoeld om de ervaringen van lotgenoten te laten zien. Het kan een lotgenoot mogelijk helpen om te lezen welke oplossingen er gezocht en soms ook gevonden worden om met bepaalde onderdelen van de ziekte en behandeling om te gaan.

U kunt het boek gratis aanvragen of downloaden.

Checklists, afspraken en anderen documenten

Onderstaande lijstjes en documenten kunnen u helpen in de verschillende fases van de groeihormoonbehandeling van uw kind.

Lotgenotencontact

Er zijn verschillende patiëntenverenigingen die activiteiten organiseren die lotgenotencontact stimuleren. In HULP&STEUN kunt u meer informatie vinden.

Andere handige websites

Behalve groeiwijzer.nl zijn er nog andere websites waar je informatie over groeihormoonbehandeling en prikangst kunt vinden. Hieronder kunt u een lijstje vinden van verschillende interessante websites:

  • IPZO - Gespecialiseerd angst- en trauma-behandelcentrum
  • Hulp bij prikken – Website over prikangst