Een goede voorbereiding

De informatie in dit hoofdstuk helpt u en uw kind bij een goede voorbereiding op de eerste echte toediening van groeihormoon. Kijk vooral ook naar de handige documenten waar u zelf mee aan de slag kunt zoals de “Klaar-voor-de-start-checklist” en de “Zo-doen-we-het-kaart”

De “Klaar-voor-de-start-checklist”

Als uw kind binnenkort start met de behandeling met groeihormoon is het belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan de voorbereiding. In de “Klaar-voor-de-start-checklist” voor ouders vindt u handige aandachtspunten en tips om u hierbij te helpen. Ga naar de: “Klaar-voor-de-start-checklist”

Wat vertel ik mijn kind en hoe leg ik het uit?

Een goede uitleg is erg belangrijk om uw kind voor te bereiden op wat komen gaat. Maar wat kunt u uw kind nu het beste vertellen? En hoe zorgt u ervoor dat deze belangrijke informatie ook tot uw kind doordringt?
Lees verder

Bang voor het prikken?

Is uw kind bang voor het prikken, dan is het goed om hier al in de voorbereidingsfase aandacht te besteden.
Lees verder

Acceptatie ziekte en behandeling bij kind en ouders

Het is de bedoeling dat de injectie op den duur onderdeel wordt van het normale dagelijkse leven en u en uw kind er ontspannen mee om kunnen gaan. Om dat te bereiken, is het belangrijk dat u en uw kind de ziekte en de behandeling geaccepteerd hebben. Hier vindt u enkele tips die u hierbij kunnen helpen.
Lees verder

Zelfmanagement

Bij veel (chronische) ziektes wordt tegenwoordig zelfmanagement gestimuleerd: het bewust omgaan met de ziekte en goed geïnformeerd zijn om zo mee te kunnen denken met de zorgverleners. Op deze manier kunnen artsen rekening houden met wat uw kind en u prettig vinden.
Lees verder

Wat verder nog belangrijk is

Iedere situatie is anders en geen kind is hetzelfde. Maar vaak lopen ouders toch tegen dezelfde vragen of problemen aan. Hier vindt u nog een paar belangrijke tips voor een goede voorbereiding.
Lees verder

Handige documenten

Hier vindt u de “Zo-doen-we-het-kaart”, de “Klaar-voor-de-start-checklist” en  het document over “Belonen” om  te downloaden en printen, zodat u ze bij de hand kunt hebben zonder dat er een computer bij nodig is.
Lees verder