Aan de slag

Hoewel een goede voorbereiding het halve werk is, blijft het een spannend moment als alle theorie moet worden omgezet naar de praktijk. In dit hoofdstuk vindt u veel informatie voor deze eerste periode.

De eerste keer prikken

Het is belangrijk dat de groeihormoonbehandeling zo snel mogelijk onderdeel wordt van het ‘normale’ leven. Als de eerste toediening goed verloopt dan is dat meteen een belangrijke stap in de goede richting. Kijk hier voor tips om in uw achterhoofd te houden bij de eerste keer prikken.
Lees verder

De eerste behandelweken

In de weken na de eerste injectie zal het nog even wennen zijn: de dagelijkse toediening moet onderdeel worden van de normale gang van zaken en dat is een kwestie van tijd. Bovendien is ieder kind anders; voor de een is iedere dag een prik wat makkelijker dan voor de ander.  
Lees verder

Wil uw kind niet prikken?

Het prikken gaat niet altijd even soepel bij elk kind. Sommige kinderen verzetten zich hevig tegen de prik. Dit kan zijn omdat ze echt bang zijn om te prikken, maar ook omdat ze boos of verdrietig zijn dat ze ziek zijn. In dit hoofdstuk vindt u adviezen om uw kind te helpen.
Lees verder