Seksualiteit

Een chronische aandoening heeft vaak gevolgen voor het seksleven. Welke zijn dat en wat kunt u doen om problemen te voorkomen en op te lossen?

Informatie en Infolijnen

  • NVSH Hulptelefoon: 0900 - 92 12 (ma en vr, 13.00 - 20.00, di, wo en do, 9.00 - 20.00 uur, € 0,50 pm). Voor alle vragen die met seksualiteit te maken hebben kunt u (anoniem) terecht bij de informatietelefoon van de NVSH. U kunt uw vraag ook via de e-mail (info@nvsh.nl) stellen of eerst bij de rubriek 'veelgestelde vragen' op de website (www.nvsh.nl) kijken.
  • Telefonisch spreekuur van Stichting Handicap en Seksualiteit: 043 - 325 78 75 (ma en vr, 13.00 - 17.00 uur). Voor informatie rondom handicap en seksualiteit. U kunt vragen stellen via telefoon of e-mail (info@deschildpad.nl). Meer informatie op www.deschildpad.nl.
  • www.zoenenenzo.nl: website over relaties en seksualiteit voor jongeren met een handicap. Er is ook een hoekje voor de ouders.
  • http://www.rutgerswpf.nl/: met behulp van de test kunnen jongeren onderzoeken waar hun grenzen liggen op het gebied van privacy, intimiteit en seksualiteit. Er is een speciale test voor jongeren met een lichamelijke beperking of een chronische ziekte.

Seksuele diensten voor mensen met een handicap of chronische ziekte