NVGG

De Nederlandse Vereniging voor Groeihormoondeficiëntie en Groeihormoonbehandeling (NVGG) is een patiëntenvereniging voor mensen die worden behandeld met groeihormoon. Kinderen, volwassenen, familieleden en andere geïnteresseerden zijn welkom. De vereniging is in 1992 opgericht en telt op dit moment ruim 300 leden. 

Belangenbehartiging

Bij de Nederlandse Vereniging voor Groeihormoondeficiëntie en Groeihormoonbehandeling staan de leden centraal en organiseren de volgende activiteiten in het belang van de leden:

  • (medische) Informatie verstrekken, via Groeimeter, Groeilijn, website en Hyves.
  • Uitgeven van De Groeimeter voor leden en donateurs (vier keer per jaar).
  • Organiseren van de jaarlijkse Leden Informatie Dag.
  • Lotgenotencontact organiseren voor het uitwisselen van ervaringen. 
  • Beantwoorden van uw vragen, waarbij er eventueel een beroep kan worden gedaan op de medische adviesraad.

Voorlichting geven

De NVGG richt zich onder andere op de belangenbehartiging van leden, informatievoorziening over groeihormoon en het organiseren van een jaarlijkse Leden Informatie Dag. Tijdens deze dag worden leden bijgepraat over de stand van zaken op het gebied van groeihormoon. Voor de ouders zijn er lezingen door artsen. Voor de kinderen zijn er op deze dag allerlei feestelijke activiteiten.

Op de website van de NVGG vindt u medische informatie en een link naar de Hyves-pagina. Via de Hyves-pagina kunt u in contact kunt komen met andere mensen die met een groeistoornis te maken hebben.

Lid worden

Het lidmaatschap kost € 35,- per jaar. U ontvangt dan vier keer per jaar het verenigingsblad De Groeimeter, u kunt deelnemen aan de Jaarlijkse Leden Informatie Dag en u ontvangt u hulp bij problemen rondom alle stadia van groeihormoonbehandeling. Nieuwe leden ontvangen ook een informatiepakket met daarin onder andere een boekje vol ervaringsverhalen.

NVGG

Postadres:
NVGG
Antwoordnummer 2228 
8000 VB Zwolle
Groeilijn: 06 - 454 827 70 (indien u wenst kunt u zich laten terugbellen)
info@nvgg.nl
http://nvgg.hyves.nl