Hypofyse Stichting

De Nederlandse Hypofyse Stichting is gericht op hypofysepatiënten die op zoek zijn naar praktische en actuele medische informatie over de hypofyse en hypofyse aandoeningen. De stichting is opgericht in 1996 door een aantal lotgenoten en telt inmiddels ruim 1300 leden. 

Belangenbehartiging

De Stichting zet zich in voor de belangen van hypofysepatiënten in Nederland. Zij doet dit onder meer door middel van:

  • het uitgeven van brochures over diverse hypofyseaandoeningen;
  • het verstrekken van informatie op het gebied van ontwikkelingen, diagnose en behandeling van      hypofyseaandoeningen; 
  • het beantwoorden van vragen van patiënten, onder andere via telefonisch lotgenotencontact;
  • het organiseren van lotgenotencontact bijeenkomsten en symposia; 
  • het verbeteren van de beeldvorming in de samenleving betreffende hypofyseaandoeningen;
  • het uitgeven van het lotgenotencontact- en informatieblad Hyponieuws.

Lid worden?

U kunt lid worden voor slechts € 30,- per jaar van de Nederlandse Hypofyse Stichting; dan ontvangt u ieder kwartaal het blad Hyponieuws en wordt op de hoogte gehouden van alle belangrijke nieuwe ontwikkelingen op het gebied van onderzoek en behandeling van hypofyseaandoeningen. Verder heeft u toegang tot het lotgenotenforum, waar u ervaringen kunt uitwisselen met andere hypofysepatiënten. Tevens heeft u onbeperkt toegang tot het uitgebreide online informatiearchief, met meer dan 100 artikelen over hypofyseaandoeningen.

Lotgenotencontact

De Nederlandse Hypofyse Stichting organiseert regelmatig lotgenotencontact bijeenkomsten in de regio, waar patiënten in kleine kring ervaringen kunnen uitwisselen met lotgenoten. U kunt ook contact opnemen met ervaringsdeskundigen die al jaren leven met een hypofyseaandoening, door middel van telefoonnummer: 06 232 578 40. U komt dan in contact met één van onze medewerkers. Bij geen gehoor kunt u een boodschap inspreken. U wordt zo spoedig mogelijk teruggebeld.

Het Vertrouwensteam

Bent u lid en heeft u problemen waar u niet uitkomt, of een hulpvraag kunt u contact opnemen met het vertrouwensteam via e-mailadres secretaris@hypofyse.nl. Het team bestaat uit een psychologe, een maatschappelijk werkster en een arts. Mogelijk kunnen zij u een stapje verder helpen. 

Informatietelefoon

Voor algemene vragen kunt u bellen met de informatietelefoon: 

Nederlandse Hypofyse Stichting

Postbus 1014
3860 BA Nijkerk
Informatielijn: 06-23257840
info@hypofyse.nl