Groeiachterstand

Wat gebeurt er als blijkt dat uw kind een groeiachterstand heeft? Hoe ziet de toekomst er dan uit? En wat kunt u doen om uw kind te helpen? In dit inleidende deel komen de hoofdonderwerpen in vogelvlucht voorbij.

Samenvatting


U bent bang dat uw kind niet goed groeit. Onderzoek kan uitwijzen of uw kind een groeiachterstand heeft, en wat de oorzaak hiervan is. Waarschijnlijk wilt u ook weten wat uw kind te wachten staat. Welke onderzoeken zijn nodig? Is behandeling mogelijk? Wat zal de toekomst brengen? Omdat een groeistoornis veel verschillende oorzaken kan hebben, is het lastig een algemeen antwoord op deze vragen te geven. Lees verder.


Maar wat er ook aan de hand is, het is in ieder geval belangrijk dat u uw kind steunt. Dit kunt u op verschillende manieren doen. U kunt bijvoorbeeld informatie verzamelen over de onderzoeken en over de oorzaak van de groeiachterstand, zodat u en uw kind beter begrijpen wat er aan de hand is. Ook kunt u uw kind in contact brengen met andere kinderen die een kleine lengte hebben. Door zo’n actieve opstelling voelen de meeste kinderen – en hun ouders – zich over het algemeen beter. Lees verder.